MOL Logistics steunt ondernemende mensen in ontwikkelingslanden

Naast het realiseren van onze eigen doelstellingen vinden wij het belangrijk om als bedrijf maatschappelijk betrokken te zijn. Om ons in te zetten voor een betere wereld. Daarom hebben we besloten om bedrijven-ambassadeur van Oxfam Novib te worden: een organisatie die zich inzet voor een wereld zonder armoede en met gelijke kansen voor iedereen. Zij gaan, net als wij, altijd uit van de kracht en de mogelijkheden van de mensen zélf.

MOL Logistics ondersteunt Oxfam Novib

MOL Logistics ondersteunt Oxfam Novib

Ondernemers voor ondernemers

We steunen het microfinancieringsprogramma van Oxfam Novib, genaamd Ondernemers voor Ondernemers. Een eigen bedrijf starten of uitbreiden, daar is kapitaal voor nodig. In veel ontwikkelingslanden zijn banken echter geen betrouwbare of toegankelijke kredietverstrekkers. Daar zijn mensen aangewezen op geldwoekeraars met torenhoge schulden als gevolg. Hier krijgt een bedrijf vaak geen eerlijke kans zich te ontwikkelen. Dankzij onze hulp krijgen mensen in ontwikkelingslanden via het microfinancieringsprogramma een klein krediet. Met dit krediet krijgen ze de kans hun eigen bedrijfje, en dus een zelfstandig bestaan, op te bouwen. Zo kunnen mensen zelf bouwen aan hun eigen toekomst én dat van hun land.

“Oxfam Novib werkt graag samen met het bedrijfsleven aan een wereld zonder armoede en met gelijke kansen voor iedereen door kansarme mensen toegang te geven tot microkrediet. Bij alles wat Oxfam Novib doet gaan we uit van de kracht van de mensen zelf. Voor je zelf kunnen zorgen is essentieel voor het opbouwen van een zelfstandig bestaan. En het draagt bovendien bij aan de duurzame economische ontwikkeling van een land.”

Bedrijvenambassadeurs voor een betere wereld

Het bedrijvenambassadeurschap van Oxfam Novib is een netwerk van bedrijven en medewerkers die zich samen inzetten voor een betere wereld. Oxfam Novib helpt ons om ons ambassadeurschap en onze maatschappelijke betrokkenheid naar buiten toe uit te dragen.

Wilt u meer weten over Oxfam Novib of zelf een steentje bijdragen?
Kijk dan eens op oxfamnovib.nl

Share This