Automotive

Oplossingen voor de automotive industrie

De automotive industrie blijft zich razendsnel ontwikkelen. Zeker nu digitalisering en ‘connectivity’ zorgen voor nieuwe uitdagingen. Ook volgen digitale ontwikkelingen elkaar razendsnel op. Ze resulteren in steeds kortere doorlooptijden: uw afnemers verwachten een persoonlijke aanpak tegen lage kosten. Dat vraagt ontzettend veel van u. Of u nu fabrikant of leverancier van onderdelen bent, u richt op personenauto’s, trucks, motoren of (land)bouwvoertuigen. Hoe pakt u deze toename in gemak, veiligheid, zuinigheid en gepersonaliseerde dienstverlening aan? Kunt u de toenemende druk aan, ook op logistiek gebied? Of laat u hier kansen liggen omdat u al jaren zaken doet met transportbedrijven die niet iedere mogelijke optimalisatie benutten?

Creatieve en prestatiegerichte automotive oplossingen

Wij gaan deze uitdagingen niet uit de weg! Sterker nog: als uw creatieve partner dragen we bij aan innovatieve oplossingen binnen de automotive branche. U mag van ons een hoog service- en kwaliteitsniveau tegen een competitieve prijs verwachten. Daarom zijn we gecertificeerd volgens de ISO 9001:2008 norm (voor het totale supply chain management). En kunnen we u onafhankelijk en vrijblijvend adviseren welke transportmogelijkheid het beste bij u aansluit.

N

Start met een vrijblijvend adviesgesprek om te kijken waar u tegenaan loopt op logistiek gebied. Of activiteiten waarbij u juist ondersteuning kunt gebruiken.

N

Onze in-house specialisten helpen u bij vragen over douanezaken, importeren, exporteren, opslagmogelijkheden en het samenvoegen van zendingen.

N

Gebruik van een kwalitatief wereldwijd netwerk, waarin we onafhankelijk kunnen adviseren. En dat hoeven niet perse de gevestigde ‘grote jongens’ te zijn.

N

Kennis van de markt en werkzaamheden door ervaring met diverse automotive klanten (ruim 20% van onze klanten). Deze bedrijven beoordelen onze service met een 8-!

In rustigere vakantieperiodes of het drukke hoogseizoen hebben uw eigen medewerkers geen mogelijkheid om kwaliteitscontroles, ompak of rework / kitting activiteiten te doen. Maar de bestellingen van uw klanten blijven binnenstromen. Zegt u ‘nee’ tegen uw klanten? Niet als het aan ons ligt! Met ervaren en betrokken collega’s ondersteunen we ook uw automotive bedrijf met kwalitatieve Value Added Services tegen lage kosten. Denk aan assemblage, het samenstellen van kits, kwaliteitscontroles en ‘Reverse logistics’. We nemen de zorg hiervoor graag uit uw handen.

Uw leverancier levert de benodigde onderdelen te laat of helemaal niet aan. Of juist op verschillende tijdstippen, waardoor de productielijn stilligt. Uw personeel staat ingepland, maar kan niets doen omdat de artikelen er niet zijn. De tijdsdruk stijgt en de vertragingen lopen steeds verder op. Uw werknemers én klanten raken geïrriteerd. Laat u dit gebeuren? Laat onze collega’s zorgeloos uw automotive onderdelen vanuit de hele wereld importeren, van Azië tot Amerika. Of dat nu vliegensvlug of tegen de laagste kosten dient te gebeuren. Of juist de artikelen die u op dat moment nodig heeft.

Door de groeiende vraag naar de door u geleverde producten of (reserve)onderdelen heeft u niet de tijd om transportbedrijven te bellen om prijzen te vergelijken. En biedt deze vervoerder wel het gewenste kwaliteitsniveau? Daar hoeft u zich geen zorgen meer over te maken, dat doen wij voor u! Met als resultaat dat heel Europa voor uw (eind)producten binnen bereik valt via fijnmazige distributie en snelle tijdsleveringen. We kijken altijd naar uw wensen, zodat u er op aan kunt dat tijdframes en kwaliteitseisen gehaald worden.

Onze klant aan het woord

“Onze versnellingsbakken komen vanuit het Verre Oosten in containers naar de haven van Rotterdam. Na aankomst verzorgt MOL Logistics het transport naar hun logistiek centrum in Tilburg en lossen de producten voor opslag. Zodra de versnellingsbakken nodig zijn op de productielocaties, zorgen de speciaal getrainde medewerkers voor een kwaliteitscheck en regelen ze het vervoer naar onze fabrieken in Europa. Tijdige levering is uiterst belangrijk voor ons en MOL Logistics regelt dit. Tevens nemen ze de lege stalen rekken retour zodat deze terug naar het Verre Oosten kunnen.”

Onze specialist

Chris Goeverneur
Sales Manager

Heeft u vragen over MOL Logistics? Twijfel dan niet en neem contact met ons op! Dit kan op 06-51 18 47 22 of c.goeverneur@mol-logistics.nl.

Oplossingen voor de automotive industrie nodig?

Share This