Gezocht: Customer Service Coördinator Sea

Tevreden klanten: jij draait er je hand niet voor om. Je luistert naar ze om erachter te komen wat ze precies willen. Je geeft advies over zeevracht en stuurt passende offertes. Je belt na of de offerte duidelijk is en beantwoordt hun vragen. Belangrijke ontwikkelingen signaleer én deel je. Kortom: je bent een sparringpartner die alle facetten van zeevracht kent.

Wat ga je doen?

Voor ons kantoor in Hoogvliet Rotterdam zoeken we een fulltime Customer Service Coördinator Sea. In deze functie ben je het commercieel aanspreekpunt voor bestaande én nieuwe relaties en behandel je (ad hoc) aanvragen. Je ondersteunt de Sales Manager en Branch Manager bij het realiseren van hun doelstellingen. Ook genereer en benader je actief leads / prospects, maak je afspraken voor de Accountmanagers en houdt je ons huidige klantenbestand op de hoogte van ontwikkelingen.

Samen met je collega’s denk je creatief mee in het bieden van transportoplossingen. Allereerst op zeevracht gebied, voor zowel import als export. Je kent ook de mogelijkheden van de andere manieren van transport en logistiek. Je weet welke collega’s je moet inschakelen bij vragen. Daarom heb je vaak contact met collega’s van Sales, Douane, Finance, Road, Air en Warehousing.

Ook aan de inkoopkant weet jij je weg te vinden. Je hebt dagelijks contact met rederijen, carriers, NVOCC’s, kantoren en agenten in binnen- en buitenland om zo de beste mogelijkheden voor onze klanten te regelen. Je beheerst daarom de Engelse en Nederlandse taal in woord en geschrift. Je zorgt ervoor dat klanten en collega’s beschikken over de juiste informatie en alle benodigde gegevens rondom een zending: van offerte en tariefafspraken tot de geldende voorschriften en procedures.

Wat bieden wij?

Een fulltime functie met een passend salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden. Je komt terecht in een team met kennis van zaken.

De functie in het kort:

Als Customer Service Coördinator houd je je bezig met het maximaliseren van de klanttevredenheid door optimaliseren, communicatie en dienstverlening aan de klant voor, tijdens en na de zending.

  • 40 uur per week (fulltime)
  • Aantoonbare ervaring in zeevracht, bij voorkeur in dezelfde soort functie (minimaal 2 jaar)
  • Competenties: commercieel, communicatief, daadkrachtig, eerlijk, flexibel, gedreven, hands-on, motivator, onderhandelingsvaardigheden, open, oplossingsgericht, organisatorisch, stevig in je schoenen, teamspeler
  • Salaris afhankelijk van de persoon en ervaring
  • Aanvang: zo snel mogelijk

Pas jij binnen dit profiel en wil je graag werken binnen een dynamisch bedrijf in de transport en logistiek? Stuur mij dan je cv en motivatie!

Dat kan per post naar:
MOL Logistics (Netherlands) B.V.
T.a.v. Saskia van Dongen
Postbus 542
5000 AM Tilburg

E-mailen kan ook: s.dongen@mol-logistics.nl.

Let op: het gaat hier echt om een fulltime functie (40 uur per week). Ook vinden we aantoonbare, relevante werkervaring een must. Als je sollicitatie hier niet aan voldoet, dan nemen we deze niet in behandeling. Voor meer informatie kun je bellen met mij of mijn collega’s van de afdeling HR & Quality op 013-5373422 of kijk voor meer informatie over MOL Logistics op www.mol-logistics.nl.

Saskia van Dongen

HR & Quality Specialist

Let op: acquisitie n.a.v. deze functie wordt niet op prijs gesteld.